25 mei 2009

Het nest wordt leger

Nou, onze 23-jarige gaat naar het zich laat aanzien eindelijk ook het huis uit. Niet dat we er op zitten te wachten dat er een kamer vrij komt waarin we onze overbodige troep kunnen dumpen (hoewel...), maar het is wel mooi dat er een einde komt aan onze hotelfunctie.
Het zicht op een appartement heeft onze 23-jarige veranderd als een blad aan een boom: had je tot nu toe een stafkaart nodig om je weg te vinden in z'n kamer, nu heeft hij het opeens over opruimen en netjes. We wisten niet dat deze woorden bij hem waren doorgedrongen. We hebben zelfs opgevangen dat hij mompelde over niet uitgaan omdat hij het geld nodig heeft voor z'n huis.
Een van zijn wensen is een theepot met een waxinelichtje eronder op z'n salontafeltje. Maar waar vind je nog een waxinelichtje voor onder je theepotje? Iets toonbaars? In Heerenveen heeft moeders nog niets gezien waarvan je niet meteen gillend de boom in vliegt. Omabloemetjes met gouden randjes, dat kun je zo'n jongen toch niet aandoen? Eerst maar eens in onze eigen keuken- en andere kastjes kijken of er nog iets te vinden is. Je weet maar nooit wat je ooit 20 jaar geleden in die kastjes hebt gestopt. Dat zijn zo van die verrassingstochten.

2 opmerkingen:

  1. Je hebt kans dat het bij hem thuis straks brandschoon en keurig netjes is. Op een of andere manier is dat héél anders dan je kamer in het ouderlijk huis in orde houden. Gaat ie samenwonen? Zo'n waxinelichtjegeval moet ik ook nog ergens hebben. Hoe komt ie aan het idee? Nostalgie? Heb je hem vaak opgevangen met een kopje thee als hij uit school kwam? Heb je al bij Xenos gekeken? Daar hebben ze altijd leuke theespulletjes, dus wie weet..
    Wat zal het rustig worden bij jullie. Het wordt nodig tijd dat de kat ècht jonkies krijgt, voor de levendigheid en tegen het lege-nest-syndroom.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, hij gaat alleen wonen; samenwonen komt nog wel, maar eerst nog niet.
    Ja, ik denk dat hij een schitterend opgeruimd huis heeft, straks.
    De Xenos, daar ben ik nog niet geweest (wel in diverse andere winkels), maar ik heb bet als jij zo'n vermoeden dat daar wel iets te vinden is.
    Het theelichtjesidee is niet doordat ik trouw elke middag met thee zat te wachten op uit school komende kindjes. Wel hebben we een theelichtjesding op ons eigen "salon"tafeltje staan waar in de donkere dagen des jaars waxinelichtjes branden. Ik ben nogal van het kaarslicht en fikkies stoken.
    Over kleine katjes gesproken: het zou kunnen zijn dat Akira een miskraam o.i.d. heeft gehad; ze is echt een stuk magerder geworden. Het genestel is ook voorbij; de dozen worden straks gebruikt om de verhuisspullen in te doen.

    BeantwoordenVerwijderen